Multimediale installaties

Installatie in doopkapel

In 2019 deed ik mee aan een groepsexpositie in de Vredeskerk aan Ringbaan West in Tilburg. Het gebouw stond leeg en was niet meer in gebruik.
In de doopkapel bouwde ik een installatie bestaande uit een wand van keramische tegels met gaten. Als je door een gat keek zag je foto's van de doopceremonies die hier in het verleden plaatsvonden.
Ik deed daarvoor een oproep in de wijkkrant en op social media en kreeg vele foto's en verhalen toegestuurd.

Bekijk hier de foto's van de doopceremonie.

 

Expositie Sav/fe in fort Sabina

Sav/fe in het kruithuis van fort Sabina

Het thema van groepsexpositie Sav/fe in fort Sabina in Heijningen was de watersnoodramp van 1953.
In het kruithuis van fort Sabina liet ik het water virtueel naar binnen stromen. Ook plaatste ik gebakken en ongebakken granaten van klei en heel veel slakkenhuisjes. Het verhaal daarachter vond ik bijzonder. In het fort vond men lege slakkenhuisjes. De vloer was lang doordrenkt met zeewater en slakken lossen op door zout.

Expositie Sette 2017

Expositie Sette in 2017

In de Steenfabriek in Gilze toonde ik een installatie met fotografie, karton, gevonden voorwerpen, keramische objecten, een glazen bak en water.

Gateau

Installatie van een film, geprojecteerd op een foto.
Duo expositie "Tot de kern" met Jofke van Loon.
NS16, Tilburg, 2016

Multimediale installaties

Gateau

Annet poseert bij kunstwerk "Gateau"

Zachte kracht 2015

Zachte kracht

Ik experimenteer en speel graag met allerlei materialen. Tijdens een onderzoek naar het maken van gaten in ongebakken klei ontdekte ik dat er een uniek gat in een klei ontstaat door er water op te druppelen. De kleiplaten stookte ik en de keramiekoven en in de Steenfabriek in Gilze maakte ik een tegelwand. Als je door een gat keek zag je een film van stromend water.