Het tegelpad 2020

Struin door het puin

Het gebied bij Udenhout waar vroeger steenfabriek "D'n Oven" stond wordt terug geven aan de natuur. Toen ik daar wandelde raakte ik geïnspireerd en ontstond het idee om een tegelpad te plaatsen op een wandelpad. Men loopt erover, het breekt en de materialen worden één met de natuur. Net zoals nu gebeurt met het puin van de stenen, die gemaakt zijn in de steenfabriek. Ik maakte 10 keramische tegels van drie kleuren klei. In het midden een natuurlijk gat en daaronder legde ik foto's, die ik maaakte op de locatie. Ik nodigde een groep mensen uit en liet deze lopen over het tegelpad. Mirte van Duppen maakte er een film van.
Bekijk hier de korte film.

 

Salix Alba bij Bovensas 2019

Salix Alba

Voor buitenexpositie Heerlijke Kunst 2019 werkte ik samen met Han Aertssen.
Op de expositielocatie Bovensas stond een wilg, prachtig van vorm. Deze is gekapt, omdat de boom aangetast was door een zwam. Op de plek is nu een nieuwe wilg geplant. Han en ik brachten een ode aan de oude boom en plaatsten hem tijdelijk terug op die plek.

Versteend verleden 2014

Versteend verleden

Ik woon en werk tegenover de Rooi Harten in Tilburg. Door een auto-ongeluk ontstond een gat in de kloostermuur. Gluren door een gat fascineert me en zo ontstond het idee om een kunstwerk in het gat te maken. Ik maakte holle stenen en aan de binnenkant van elke steen printte ik een foto van het kloosterleven. Zo ontstaat een verbinding tussen heden en verleden. Op het terrein van de Rooi Harten wonen nieuwe bewoners. Het kloosterleven is niet meer, maar door de afbeeldingen op de stenen zie je hoe het vroeger was.
Het kunstwerk is gefinancieerd door middel van crowdfunding. Dankzij de gulle giften van velen kon ik het realiseren.

Bekijk hier de Promo Versteend verleden