Even voorstellen

Ik ben Annet Vermeulen. Geboren in 1965 in Drunen.  Mijn ouders waren handig en creatief. Mijn moeder handwerkte veel en maakte zelf kleding. Van haar heb ik leren borduren, haken en breien. Mijn vader had een grote moestuin en maakte en herstelde meubels in zijn schuur. Als kind hielp ik mee in de tuin en met allerlei klusjes. Als mijn fietsband kapot was dan repareerde ik die zelf. Mijn broer en ik knutselden vaak en speelden veel buiten in de tuin en met de dieren.

Ik wilde niet in de boeken duiken, maar met mijn handen werken.

 

Het is niet verwonderlijk dat ik na de middelbare school koos voor de Academie voor Beeldende Vorming in Tilburg. 

Ik volgde de eerste graads lerarenopleiding voor tekenen en schilderen. Destijds zag ik het niet zitten om voor de klas te staan of kunstenaar te zijn en begon een andere studie. In 1992 studeerde ik af als HBO-er activiteitenbegeleiding en had meteen een baan. Enkele jaren werkte ik in een dagactiviteitencentrum voor mensen met een psychiatrische achtergrond. Daarna heb ik verschillende werkplekken gehad en werkte ik als activiteitenbegeleider met kinderen, ouderen en mensen met een lichamelijke beperking.

In de jaren '90 schreef ik me in voor een cursus keramiek bij Volksuniversiteit Terra Nova in Tilburg. Ik vond het heerlijk om met klei te werken en heb daar enkele cursussen gedaan, totdat de docente er mee stopte. Ik solliciteerde naar de functie en ben aangenomen. Enkele jaren gaf ik cursussen keramiek voor Terra Nova en later voor het Cursushuis.

In 2006 begon ik aan de opleiding keramiek aan de Academie voor Schone Kunsten in Arendonk. Na het behalen van de hogere graad specialiseerde ik nog 3 jaar in keramiek en in juni 2014 slaagde ik voor de specialisatiegraad keramiek.

Het kriebelde al een tijdje om voor mezelf te beginnen. Met mijn partner ben ik op zoek gegaan naar een huis waar we een atelier konden bouwen. Die woning vonden we in 2007 aan de Bredaseweg 199 in Tilburg.

In 2009 ben ik gestart met keramiekatelier Antoonet. Het aanbod groeit en verandert . Ik startte met één cursus keramiek van 12 lessen, nu geef ik ook  workshops van één of meer dagdelen. Daarnaast stel ik mijn atelier open voor ervaren keramisten die zelfstandig willen werken.

Een eigen, parttime, onderneming is niet alleen 'vallen en opstaan, maar ook staan en opvallen'. Na 14 jaar ervaring sta ik steviger in mijn schoenen en val ik mede op door mijn specialisme in handvormen met klei en in druktechnieken op klei. Ik gaf een cursus keramiek aan mensen met een verstandelijke beperking en aan blinden en slechtzienden. Ook was ik gastdocent bij een kunstproject van Servicecentrum Het Laar.
Regelmatig zoek ik de samenwerking met anderen.

Ik werk nog steeds in de zorg. Bij Amarant ben ik begeleider dagbesteding voor mensen met ernstige meervoudige beperkingen.
De combinatie van twee banen houdt me fris. Ik vind afwisseling en nieuwe uitdagingen fijn.

Mijn passie, deskundigheid, specialiteit en ervaring heb ik samen weten te voegen tot een boeiend geheel.

Ik ben trots op wat ik bereikt heb.